Vins d'Abbaye
Villers-la-Vigne

Villers-la-Vigne


Beste bezoeker,

Bepaalde stukken van onze web site zijn vertaald ter uwer attentie. U kan ze bekijken via de links hieronder.
Welkom in Villers-la-Vigne

Beste bezoeker van ons klein omheind stukje geluk met de naam Villers-la-Vigne.
Wij danken u voor uw interesse in onze passie voor wijnbouw in België.

Onze grootste wens bestaat uit het delen van ons geluk: 20 are wijnstokken, verscholen binnen de muren van de mooie abdij van Villers-la-Ville, met respect voor de bodem, de natuur, duurzame ontwikkeling en de vrouwen en mannen die dit alles koesteren en in goede banen leiden.

Ons ultieme doel is om onze 3 wijnsoorten om te vormen tot een driekleurig smakenpalet, met oog voor kwaliteit en zonder compromissen.

Deze magische plek spreekt tot de verbeelding van iedereen: de ruines van een majestueuze cisterciënzerabdij, een wijngaard gebouwd op terrassen,
het monumentale erfgoed van het toerisme in Wallonië en een hechte groep vrienden met een open en genereuze geest.

In de prestigieuze wijnkelder vindt u zowel de sporen van de rijke geschiedenis als de nieuwste technische snufjes, die zorgen voor verrassende kwaliteitsprodukten, die de zon doen schijnen in ons glas onder een typisch Brabantse hemel.

Een twintigtal zaterdagen per jaar, komen de wijnmakers van Villers te samen tussen de rijen wijnranken, de zware metalen poort trotserend om zich daarna te bevinden in dit klein ommuurd juweeltje van een Belgische wijngaard, le “Clos du bonheur”.

Voeg hieraan toe verschillende nevenactiviteiten zoals : een zangkoor van wijnmakers, die middeleeuwse en Renaissance liederen zingen, jaarlijkse studiereizen naar alle wijnstreken van de buurlanden, begeleide bezoeken met gidsen het hele jaar door, onwrichtbare vriendschappen, partnerschappen en peterschappen met andere wijngaarden in heel België en een jaarlijkse “jazz & wine” avond.

Nee, u droomt niet… u bent in Villers-la-Vigne.
Kom er bij…u zult zien…hoe besmettelijk…geluk is…

Christophe Waterkeyn 
VoorzitterBezoeken

De Vereniging van de Wijngaard van de abdij van Villers-in-Brabant stelt u een begeleid bezoek voor aan de wijngaard en zijn wijnkelder (chai), gevolgd door een degustatie, en dit het hele jaar door. U kan dit bezoek combineren met de toegang tot de ruines van de Abdij.

De gidsen van onze wijngaard nemen u mee op een reis door de tijd, langs de geschiedenis van de wijn en zijn terugkeer in onze contrijen, meer bepaald met de cisterciënzer monniken van de abdij van Villers-la-Ville. U ondekt alles over de aanplanting, de keuze van de wijnstokken, het leiden van de druivelaar met respect voor de natuur en het snoeien. Wat houdt onze vereniging in? Wat is zijn doel, wie zijn de leden en wat doen we allemaal? Het bezoek aan de wijnkelder vertelt u hoe we onze wijn maken. We eindigen uiteraard met een lekkere degustatie van onze primeurwijn of, indien onze stock leeg is, laten we u een andere Belgische biologische wijn ontdekken.
Duur van het bezoek: 1u30 tot 2u.

Er bestaan twee formules om ons te bezoeken :
- Zonder reservatie
- Bezoek op maat : U zit in een wandelclub ? U zoekt een teambuilding met uw bedrijf of vereniging? U zoekt een leuke activiteit met een groep vrienden ? U wilt een orgineel evenement organiseren?

Vaste bezoeken:

- Elke 1ste zaterdag van de maand van april tot en met september, om 14u30. Combiticket met de ruines van de abdij.
prijs: 15€. Afspraak aan het onthaal van de Abdij. Geen reservatie nodig en geen minimum aantal deelnemers. U betaalt de dag zelf aan de kassa van de abdij.

Bezoeken op maat:

- Begeleid bezoek van de wijngaard, zonder toegang tot de Abdij.
(7 pers min.)
prijs: 7 € / persoon (of min 49 €). Mogelijkheid van bezoeken in het Frans, het Nederlands, het Engels en het Duits. Reservatie via het formulier op onze web site.
Om uw bezoek goed te plannen
Afspraak vóór de toeristische dienst van Villers-la-Ville (rue de l’abbaye 53 in Villers-la-Ville, net naast de brug van de spoorweg)
Contante betaling in de wijngaard.

- Begeleid bezoek van de wijngaard gecombineerd met een vrij bezoek aan de ruines van de Abdij. (15 pers min.)
prijs:Volwassenen15 €. Senior 13 €. Reservatie aan het onthaal van de Abdij. Afspraak en betaling aan het onthaal van de abdij.

- Traditioneel begeleid bezoek aan de ruines van de abdij + begeleid bezoek aan de wijngaard (15 pers min.)
prijs: 19€. Reservatie aan het onthaal van de abdij. Afspraak en betaling aan het onthaal van de abdij.


Voor het organiseren van evenementen: het is mogelijk om onze bezoeken te combineren met andere activiteiten of met uw evenementen. Contacteer ons via het formulier beschikbaar op onze web site.De vereniging van de wijngaard : lid worden

Of u nu gewoon de doeleinden van onze v.z.w. wilt steunen of u wilt deelnemen aan de activiteiten van onze vereniging, niks is eenvoudiger!

U hoeft enkel het lidmaatschapsformulier hieronder in te vullen, te klikken op “verzenden” en uw jaarlijks lidmaatschap te betalen op het rekeningnummer van de wijngaard : BE02 0682 1268 3540. Graag vermelden “lidmaatschap, jaar x en naam van het lid”.

Voor het jaar 2021 bedraagt het lidmaatschapsbedrag 16 € per lid. Dit geeft recht op :
- het ontvangen van alle informatie gelinkt aan de wijngaard
- het deelnemen aan alle activiteiten van de wijngaard
- de verzekeringsdekking burgerlijke aansprakelijkheid

Lidmaatschapsformulier

© Villers la Vigne - Tous droits réservés - Mentions légales - Plan du site - Nous contacter